fbpx

Івано-франківські скаути відкрили новий пластовий рік

Стиль життя 13:30, 14.09, 2014

Традиційно, у другу неділю вересня, біля міської ратуші Івано-Франківська відбулося урочисте відкриття нового пластового року. В заході взяли участь скаути – від наймолодших "пташат" і до найстарших "сеньйорів", представники влади та громадськість міста.

Усього станиця Івано-Франківська нараховує близько 430 пластунів.

Особливістю цьогорічної програми став благодійний ярмарок, метою якого є збір коштів для пластунів, які беруть участь в АТО. Заступник станичного Оксана Румак розповідає, що з їх станиці воює двоє представників "старшопластунства", тобто чоловіки від 18 років.

"Один із них поранений. Другий – Андрій Кабан, він був виховником 27-го куреня. В березні йому тільки виповнилось 18 років, і він записався служити в Національній гвардії. Зараз на навчанні в Житомирській області", – розповіла пластунка.

Після урочистого відкриття пластуни організували невеликий флешмоб за збереження миру в Україні. Своїми постатями вони виклали слово "Мир!" та вигукували "Слава Україні – Героям Слава!"

Скаути підготували майстер-класи для мешканців та гостей міста. Учасники при бажанні можуть пожертвувати довільну суму. Молодші пластуни (від 6 до 11 років) писатимуть листи військовим. Ярмарок проходить на Вічевому майдані та "стометрівці". Також пластуни продаватимуть різноманітні вироби за символічною ціною.

 А в "Бастіоні" організували окрему програму для "пташенят" віком до 6 років – велогонка, свято гарбуза та спеціальні майстер-класи.

За словами Оксани Румак, цьогорічні події в Україні позначились і на плануванні цьогорічної пластової програми:

"Особливий рік буде тим, що в нас є правовий табір "Легіон" і ми запланували вишкіл, який називатиметься "До Легіону". Сам "Легіон" – табір військового спрямування".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: