fbpx

Івано-франківські ветерани АТО проходять реабілітацію на Херсонщині. ВІДЕО

Суспільство 17:24, 02.08, 2016

У межах проекту "Творча Криївка" івано-франківські бійці разом із родинами вирушили на тижневий відпочинок на берег Азовського моря. Там з ними працюють волонтери та психологи.

Про це йдеться у сюжеті інформаційної програми "Огляд дня" на телеканалі ZIK.

Кожен день бійців насичений різноманітними заходами. Зміна обстановки та активний відпочинок, переконані психологи, сприяє швидкому моральному зціленню. Це вже третя група івано-франківських атовців, які проходять реабілітацію на півдні України. Але вперше на лікування їх запросили разом з дружинами та дітьми. Адже подолати посттравматичний синдром ефективніше в колі найрідніших людей.

Волонтери запропонували військовим писати картини на тему моря. Малюнки, зазначають реабілітологи, відображають внутрішній стан художника. Наразі психологи вже задоволені тим, що з кожним днем картини набувають все яскравіших барв.

"Мета нашої реабілітації – пробудити жагу до життя. Адже часто таке буває, що їм не хочеться малювати, немає натхнення, виникає апатія. Також інколи може проявлятися агресія, наприклад, коли їм не сподобався їхній малюнок, абощо", – пояснила волонтер Анастасія Сергєєва.

Наразі в Івано-Франківську налічують понад півтори тисячі учасників АТО, які потребують комплексної реабілітації. Оздоровлення фронтовиків на березі моря фінансують з міського бюджету. На це виділили близько 200 тисяч гривень. По завершенні реабілітації військові влаштували символічну виставку. Згодом ці картини підуть з молотка на інтернет-аукціоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: