fbpx

Карпатами пронеслася стихія: буревій поламав дерева на десятках гектарів. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 08:46, 30.06, 2017

Буревій, який тривав всього 10 хвилин, поламав та повикорчовував насадження на десятках гектарів. 65-80-річні смереки поламані, наче зубочистки!

Лісники не готові зараз назвати ані розміри завданих стихією збитків, ані площі, які зачепила негода, але руйнування побачили на власні очі. 

Про це у мережі Фейсбук пише Тетяна Пришляк.

Фотографуючи ліс, натрапили на головного лісничого Ворохтянського лісгоспу Миколу Ванджурака та лісничого Озернянського лісництва Юрія Стефурака, який оглядав свої території.

Лісники кажуть, що передбачити таку стихію і якось зменшити збитки чи масштаби практично неможливо, але потрібно грамотно та фахово ліквідовувати наслідки. Те, що зламане, але не пошкоджене хворобою, не гниле, не сухе, потрібно вчасно вивезти з лісу протягом місяця. По-перше, це збереже якість ділової деревини, по-друге, ліс буде безпечним та розчищеним для грибарів, туристів, відпочиваючих.

Поділилися лісівники своїми думками щодо нових санітарних правил, які значно обмежують їх у веденні суцільних санітарних рубок на місцях, де розгулялася стихія. 
 

Ворохтянський лісгосп ліквідовує наслідки стихії. Працівники розчищають дороги та готуються працювати найближчого місяця в посиленому режимі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: