fbpx

Кількість госпіталізованих після отруєння у франківському ресторані зростає

Суспільство 13:46, 21.02, 2016

Скуштувавши десерт чізкейк у "Пасажі Гартенберг", понад десяток відвідувачів потрапили до лікарні.

Як повідомляв КУРС, до Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні протягом 17-19 лютого 2016 року було госпіталізовано 6 дорослих осіб з діагнозом: гастроентероколіт невстановленої етіології середнього ступеня важкості.

Про інших госпіталізованих повідомила у соцмережі одна з потерпілих Леся Жураківська.

“Усі ми їли його (чізкейк – КУРС) у різні дні (16-18.02) і того поступали в лікарню один за одним, а значить, годувати людей вони ним не переставали! У кожного з нас гостре харчове інфекційне отруєння з непростими ускладненнями, яке супроводжується тривалим лікуванням на невизначений на даний момент термін. Тому хочу закликати усіх звернути увагу, в першу чергу вагітних і дітей, добре подумати, чи вартує той чізкейк вашого здоров’я!!! Будьмо пильні!”  закликає Леся Жураківська.

Вона зазначила, що ще кілька людей з аналогічними симптомами поступили до лікарні сьогодні вночі:

“Нас уже 10 чоловік, всі їли один і той самий десерт. Я не говорю, що заклад поганий чи не смачна їжа. І наголошую що це НЕ звинувачення, а попередження навести порядок на кухні! Ми не можемо закрити очі на те, що кожен день поступають люди, і повірте, не від легкого недомагання”.

Ще одна користувачка підтверджує харчове отруєння від цієї ж страви у “Пасажі Гартенберг”. За медичною допомогою зверталися до лікарні у Лисці.

“За збігом обставин ми теж 17 були в Пасажі і куштували чізкейк… на другий день проявилася висока температура, тошнило і т. п. 4 день ледве відходимо, 2 дні в лікарні капались (правда, в Лисці) і ще досі ніяк до нормального стану не дійдем. Ми досі не могли зрозуміти, чим саме, бо в той день ми там же куштували салат і лаваш з куркою”, – пише Улянка Кукуся.

Користувачі мережі цікавилися, чи адміністрація ресторану вибачилася перед відвідувачами і чи допомагає якось з лікуванням.

“Насправді не з цією ціллю висувалась ця інформація на публічне обговорення, але, зрештою, мінімально можна було і вибачитись. Але ні найменших кроків чи спроб нам допомогти не було”,  відповіла на питання Леся Жураківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: