fbpx

Колектив газети "Галичина" звинувачує депутата-"свободівця" у намаганні знищити видання

Суспільство 14:36, 16.10, 2014

Колектив газети "Галичина" пікетував Івано-Франківський міський суд. Пікетувальники тримали плакати із написами "Руки геть від "Галичини", "Припиніть тиск на свободу слова" та "Ганьба депутату облради Ткачівському!".

Журналісти скандували: "Ганьба Ткачівському!" та вимагали люстрації судді Барашкова.

Справа в тому, що депутат обласної ради від партії "Свобода" Ярослав Ткачівський судиться з газетою "Галичина". Як пояснив редактор газети Петро Парипа, конфлікт між "Галичиною" та Ткачівським триває вже 14 років.

"Ткачівського і його дружину було звільнено з роботи за порушення трудової дисципліни, і фактично до цього часу вони не поновилися на роботі", – пояснив Парипа.

Так, "свободівець" вимагає виплатити йому заробітну плату у розмірі 471 тисячу гривень та 1,4 млн гривень моральної шкоди. Ще 501 тисячу гривень хоче відсудити у газети його дружина.

"2,5 млн гривень для газети "Галичина" – це фактично знищення газети", – констатує редактор. 

"Справу веде суддя Барашков, до якого газета "Галичина" має претензії ще з того часу, коли суддя Барашков у іншій справі на користь Ткачівського проігнорував термін позовної давності. Ми маємо сумніви щодо об’єктивності цього судді і будемо вимагати його відводу", – повідомив Петро Парипа.

Завтра колектив "Галичини" збирається пікетувати обласну раду, яка є співзасновником газети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: