fbpx

Коломиянин, який віддав золоту медаль однокласниці, розкритикував систему шкільної освіти. ВІДЕО

Суспільство 08:05, 18.04, 2016

Марко Левандовський із Коломиї, який на останній шкільній лінійці віддав свою золоту медаль однокласниці Ользі, нині навчається на першому курсі Чернівецького медичного університету.

В інтерв’ю Радіо Свобода Марко Левандовський розповів, чому віддав свою нагороду і чим йому не подобається вітчизняна система освіти.

"Підійшов до організатора останнього дзвоника: "Можна я скажу якесь слово?" – "Вийдеш у кінці з дітьми і скажеш". Я вийшов і віддав свою медаль Олі. Ніхто секунд 10 не розумів, потім почав червоніти директор і всі вчителі, вони зрозуміли, що сталося. Вона усі роки була найкраща, а тут їй ставлять сім балів за якусь роботу. Усі зрозуміли, що в Олі медалі не буде. Оля хотіла віддати медаль мені, але я сказав: ні вибачай, ця медаль твоя", – розповів студент.
Марко Левандовський критикує українську систему шкільної освіти за те, що дітей у школах вчать дуже складним речам та готують до того, щоб здати тести, замість того, щоб навчити школярів вчитися.
"Українська система освіти дуже погана, нас готують до чогось, що не відбудеться, нам пояснюють теорему Піфагора, закон Ома, дуже складні речі, нас не готують до життя, нас просто готують здати тести, здати щось дуже складне. Це взагалі нам не потрібне. Нас вчать у школі дуже багато різних предметів, які не потрібні, або заглиблено вчать. Краще дати інші предмети, наприклад кулінарію, поміняти лампочку. Треба дітей готувати до життя. Найбільша проблема у школах, яка є, це те, що нас не вчили вчитися".
 

Як повідомляв КУРС раніше, випускниця Коломийської ЗОШ №1 Оля Мацюк не отримала медаль через відмову ходити на додаткові заняття до вчительки з історії. Дівчина показала свій рівень знань на зовнішньому незалежному оцінюванні, набравши 596 балів зі 600 можливих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: