fbpx

Колишній прикарпатський нардеп-"тушка" Купчак претендує на посаду голови ДФС

Політика 15:14, 14.04, 2015

На посаду голови ДФС України претендують вже 66 кандидатів, серед них - скандально відомий прикарпатець Володимир Купчак, народний депутат України 7-го скликання.

На конкурс на посаду голови ДФС України зареєструвалися 66 претендентів. Серед кандидатів – нинішній виконувач обов'язків голови ДФС Максим Мокляк, заступник міністра фінансів Денис Фудашкін, голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Роман Насиров, чимало чинних та колишніх нардепів.

Претендує на посаду головного податківця країни і нардеп ВРУ 7-го скликання франківець Володимир Купчак

Нагадаємо, обраний від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" у 84-му виборчому окрузі (з центром у Тисмениці) Купчак став одним із перших "тушок"-перебіжчиків у парламенті 7-го скликання. 7 червня 2013 він вийшов із парламентської фракції "Батьківщини", через що був був звинувачений у зраді. Неодноразово голосував синхронно з фракцією Партії регіонів з ключових для країни законопроектів. 

Конкурс на посаду керівника ДФС відбудеться у два етапи. На першому кандидатів перевірять на предмет відповідності вимогам українського законодавства: наявність громадянства України або прохання про його надання, наявність повної вищої економічної або юридичної освіти рівня магістра або спеціаліста, наявність стажу роботи на керівних посадах не менше п'яти років та інших вимог законодавства про держслужбу. Список кандидатів, які пройшли перший етап конкурсу, буде опублікований 20 квітня.

На другому етапі конкурсна комісія буде аналізувати наявність у кандидатів: попереднього успішного досвіду проведення масштабних змін або реформ, навичок стратегічного та аналітичного мислення, вміння пропонувати та впроваджувати нові ідеї та реформаторські рішення, багажу знань, умінь і навичок для виконання посадових обов'язків. Конкурсна комісія також перевірить рівень мотивації кандидатів, громадянську позицію та особисті якості – чесність, прозорість і патріотизм.

Всі кандидати, які пройшли другий етап конкурсу, візьмуть участь у публічному заслуховуванні 23 квітня, за результатами якого міністр фінансів подасть прем'єр-міністрові пропозиції щодо кандидатури голови ДФС.

Нагадаємо, 23 березня цього року керівник ДФС Ігор Білоус подав у відставку, уряд призначив тимчасовим виконувачем обов’язків голови ДФС Максима Мокляка.

30 березня Міністерство фінансів оголосило конкурс на посаду голови ДФС. Прийом документів триває до 20 квітня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: