fbpx

Команда школярів з Богородчан перемогла у патріотичному фестивалі "Козацький гарт". ФОТО

Спорт 09:18, 19.09, 2016

За підтримки Міністерства освіти і науки України відбулося відкриття фінального етапу Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України "Козацький гарт".

Заходи фестивалю проводяться протягом трьох днів у Ворохті.

Приблизно 300 учнів 5-10 класів загальноосвітніх шкіл із 21 області країни прибули до навчально-спортивної бази "Україна" у селищі Ворохта. Івано-Франківщину на фестивалі представила команда Богородчанського району, яка стала переможцем обласного етапу змагань, інформує прес-служба ІФ ОДА.

Учасників дійства вітали керівники Міністерства освіти і науки України, обласної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування.

"Для школярів, які приїжджають на ці змагання з сіл і маленьких міст всієї країни, це свято, яке вони чекають цілий рік. Основною метою "Козацького гарту" є зацікавлення учнів шкіл фізичною культурою, спортом, збільшення їхньої інтелектуальної та рухової активності", – зазначила начальник відділу фізичного виховання спеціалізованих навчальних закладів управління фізичного виховання комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Наталія Іваненко, яка була присутня на цьому заході.

Програма фестивалю складалася з різноманітних спортивних та інтелектуальних змагань. Також відбулися презентації команд, які прибули на турнір.

Івано-Франківська область вже втретє приймає дітей, які приїхали на ці змагання з усієї країни. Учні шкіл мають можливість продемонструвати свої знання з історії України, її спортивних досягнень та олімпійського руху, зокрема знання героїчних сторінок українського козацтва, історичних персоналій, особливостей побуту, одягу, традицій. Спортивні змагання – це "човниковий" біг, стрибки у довжину з місця, стрибки через скакалку, перетягування каната, естафета.

Переможців фестивалю нагородили кубками та медалями. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: