fbpx

Комісія вибере пам’ятний знак "Стіна пам’яті Небесної сотні" із 20 варіантів

Суспільство 13:30, 30.04, 2015

На конкурс проектів пам'ятного знака "Стіна пам'яті Небесної сотні" подали 18 заявок і 20 робіт.

В Івано-Франківську за сприяння Департаменту містобудування та архітектури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, ГО "Народна рада Прикарпаття" та ГО "Герої Небесної сотні" проходить засідання конкурсної комісії з розгляду проектів пам’ятного знака "Стіна пам’яті Небесної сотні".

"Вибрати найцікавішу, найглибшу за змістом композицію для вшанування пам’яті героїв Небесної сотні", – розповів про мету конкурсу головний архітектор Івано-Франківська Володимир Гайдар.

Пам’ятний знак буде розміщено на лівому крилі будівлі Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Її вибрали не випадково, адже саме на цьому місті відбувався Франківський Майдан і тут люди продовжують вшановувати пам'ять героїв.

Нагадаємо, ще у квітні 2014 року виконавчий комітет прийняв рішення про створення пам’ятного знака героям Небесної сотні. Перше засідання конкурсної комісії відбулося у жовтні, на яке подали 3 заявки. Комісія вирішила продовжити конкурс.

Друге засідання конкурсної комісії відбулося у грудні. На нього подали 11 заявок і 8 робіт. Тоді визначили три кращі роботи і рекомендували їм брати участь у фінальному третьому засіданні, яке проходить сьогодні.

До конкурсу намагались долучити молодих архітекторів і навіть студентів.

Переможців відзначать преміями: за 1 місце – 5 тисяч гривень, 2 місце – 3 тисячі гривень, 3 місце – 2 тисячі гривень.

Наразі учасники почали презентацію робіт. Засідання комісії триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: