fbpx

Комунальники просять франківців повідомляти про важкодоступні місця, щоб облаштувати інфраструктуру

Суспільство 12:35, 14.05, 2016

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою міськвиконкому формує перелік місць у центрі Івано-Франківська, де будуть реконструйовані тротуари з метою забезпечення доступу для всіх категорій громадян та створення безбар'єрного середовища в нашому місті. Франківців просять повідомляти про проблемні місця.

З відповідним закликом до іванофранківців звернувся працівник Департаменту Назарій Рогів.

"Як ми вже раніше повідомляли в нашій спільноті, у нових проектах, де замовником виступає Департамент, ми намагаємось одразу облаштовувати інфраструктуру, яка є дружньою для маломобільних груп населення. Для цього було навіть розроблено і розповсюджено серед підрядників інформаційний буклет, який містить інформацію про важливість влаштування пандусів і піднятих пішохідних переходів. Але, на жаль, значна частина тротуарів в місті й досі залишається недоступною для дитячих колясок, велосипедів та осіб з обмеженими фізичними можливостями", – написав Рогів.

Тому департамент формує перелік місць, де будуть реконструйовані тротуари – з метою забезпечення доступу для всіх категорій громадян та створення безбар'єрного середовища в нашому місті.

"Звертаємось до Вас, насамперед тих, хто щодня стикається із цією проблемою, та просимо в коментарях під цим постом вказувати місця, які створюють вам щоденні незручності. Таких місць вдосталь, тому розпочнемо із найбільш відвідуваної частини міста, а саме центру Івано-Франківська",  відзначає Назарій Рогів.

Він наголошує, що на разі комунальники розглядають лише центральну частину Івано-Франківська. Крім того, вулиці, на яких в недалекому майбутньому заплановано реконструкцію чи капітальний ремонт, з метою раціонального використання коштів в перелік не потраплять, оскільки пандуси й так будуть передбачені після їх відновлення.

Свої пропозиції можна залишити на офіційній сторінці департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою міськвиконкому у Фейсбуці Комуналка ІФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: