fbpx

Косівську кераміку представили в Мистецькому Арсеналі на зустрічі з іноземними послами

Культура 15:18, 17.01, 2016

У Києві в Мистецькому Арсеналі проходила щорічна зустріч з іноземними послами, акредитованими в Україні, з нагоди Різдва і Нового Року. Спеціально з цієї нагоди косівчани привезли до столиці виставку традиційної гуцульської кераміки.

До цього заходу, що відбувся з ініціативи Адміністрації Президента, громадська організація "Благодійний фонд "Автентика Гуцульщини" організувала виставку косівської мальованої кераміки.

Представили твори майстрів-керамістів, а також роботи студентів і викладачів Косівського інституту та училища прикладного та декоративного мистецтва.

Особливістю події є те, що всім акредитованим послам та поважним гостям від імені Президента України було подаровано сувенір – косівську кераміку та буклет з короткою історичною довідкою про цей вид народного мистецтва.

"Нашою виставкою зацікавились не тільки урядовці, але й посли з багатьох країн світу.
Косівчани! Гордімося нашим "мальованим золотом" і популяризуймо його разом! Але, насамперед, я хочу привітати з цією подією всіх майстрів, викладачів і студентів, які своєю тяжкою працею примножують традиції Гуцульщини", – написали організатори у Фейсбук. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: