fbpx

Коцабу суд залишив під вартою ще на два місяці

Суспільство 16:10, 18.08, 2015

В Івано-Франківському міському суді продовжили слухати справу скандального блогера Руслана Коцаби. Сьогодні допитали чотирьох свідків. Люди обурені, що з них Коцаба «робив убивць».

Дотепер у справі Коцаби дали покази 22 свідків.  Двадцять третім був В’ячеслав Г., депутат сільради села Коршів на Коломийщині, родом із Москви. Свідок зазначив, що давав Коцабі інтерв’ю, і той в ньому перекрутив сказане.

«Руслан взяв у мене інтерв’ю і зробив вбивцею, – сказав свідок. – Спитав мене, кого треба вбивати? Я сказав, що стрілятиму в того, хто має в руках автомат. Потім я бачив своє інтерв’ю у сільській раді по комп’ютеру. Мене обурило, що в ньому з мене зробив вбивцю. Назва була – "Здатність вбивати", а міг написати "Здатність захищати». 

Свідок назвав Коцабу «засланим козачком», але на пряме запитання суду визнав, що в цьому інтерв’ю закликів проти мобілізації від Коцаби не було.

Про те, що Коцаба проводив провокативні опитування показав і другий свідок, Василь Т., мешканець села Коршів. За його словами, під час зйомок Коцаба сам переконував своїх респондентів, що на передовій АТО нема російських військ, натомість там воюють свої проти своїх.

Наступний свідок, сільський голова одного з коломийських сіл, додав, що бачив, як люди просили Коцабу припинити опитування. Але той виклав відео в інтернет. Селян обурила назва відеоролика – «Готовність вбивати».

Четвертий свідок, спеціаліст міського військового комісаріату, не міг сказати нічого суттєвого, пославшися на те, що відео Руслана Коцаби не бачив.

Насамкінець слухання прокурор заявив про продовження запобіжного заходу Руслану Коцабі – тримання під вартою. Захист не заперечував. Тож підсудному в день його народження додали ще два місяці за гратами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: