fbpx

КП "Сервіс-Авто" несе збитки Івано-Франківську

Суспільство 17:28, 01.10, 2014

Сьогодні, 1 жовтня, відбулося засідання балансової комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств та організацій комунальної власності міста. На засіданні розглянули діяльність комунального підприємства "Технічний центр "Сервіс-Авто”.

Про результати роботи та основні проблеми підприємства в 2013-2014 роках прозвітував директор підприємства Андрій Стоїч, передає КУРС із посиланням на МВК.

Для роботи підприємства в Івано-Франківську відведено 28 спеціальних земельних ділянок загальною площею 7737,2 м кв., на яких розташовано 547 місць для паркування. Також підприємство відповідає за автогаражну стоянку по вул. Тролейбусній площею 0,52 га.

Незважаючи на недостатню для міста кількість місць для паркування, робота підприємства є збитковою.

Основними причинами збитковості його роботи є брак коштів на облаштування майданчиків для паркування, встановлення та експлуатацію паркоматів, відсутність у законодавстві норм щодо відповідальності за несплату збору за паркування, користуючись якою, громадяни не оплачують вартість послуг з паркування.

В листопаді минулого року підприємство розробило сайт, на якому розміщує інформацію щодо планів-схем і місць розміщення паркувальних майданчиків та цілодобових автостоянок, законодавчої бази та розмірів щотижневої сплати паркувального збору. 

В зв’язку із невиконанням умов договору №4 від 13.07.2012 р. щодо паркування транспортних засобів на суму 107 тис. грн зі сторони ТОВ „Град Ріал Істейт” підприємство подало позовну заяву до суду на відшкодування завданих збитків. Станом на сьогоднішній день підприємству за рішенням суду компенсовано 56 тис. грн.

Підприємство розробило Програму "Облаштування транспортних засобів GPS-навігації” з метою диверсифікації діяльності та збільшення дохідної частини.

КП ТЦ "Сервіс-Авто" спільно з Департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку проводить роботу щодо підписання договору про співпрацю з інвестором для придбання паркоматів для міста Івано-Франківська.

КП ТЦ "Сервіс-Авто" запропонувало оптимальну для міста модель для організації паркінгу, а саме будівництво багаторівневого паркінгу по вул. Мельника (територія колишнього заводу "Промприладу”.

Підприємством протягом 2012-2013 року розроблені схеми організації дорожнього руху на паркувальних майданчиках, погоджені в ДАІ та затверджені в уповноваженому органі – Департаменті комунального господарства, транспорту та зв’язку. КП ТЦ "Сервіс-Авто” проводить постійну роботу щодо забезпечення обладнання паркувальних майданчиків згідно з розробленими схемами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: