fbpx

Кримінальний Франківськ: у місті з'являються нові шахрайства, більшає кількість грабежів та пияків

Суспільство 12:03, 04.07, 2017

Про це розповів сьогодні на оперативній нараді в МВК заступник начальника Патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк.

Він зазначив, що у місті практикують нові види шахрайства.

"Зловживаючи довірою, шахраї втягують людей у незрозумілі розмови. Врешті заволодівають коштами", – каже Сердюк.

Минулого понеділка до патрульної поліції звернулася місцева жінка, яка розповіла, що біля лікарні до неї підійшла людина, яка сказала, що у них є спільні знайомі, та попросила залишити в неї вдома речі. Як завдаток попросила гроші, щоб мати гарантію, що речі не пропадуть. Довірлива франківчанка віддала 200 доларів та 100 євро. 

"Франківці дуже довірливі і дуже добрі люди, тому в першу чергу така поведінка спонукає злочинців спекулювати і наживатися за їх рахунок", – наголошує патрульний.

Окрім цього, за тиждень у місті патрульні зупинили 26 п'яних водіїв.

"Якщо говорити про динаміку, то пияцтво у нас не зменшується, а тільки зростає",  констатує Сердюк.

Останнім часом у місті побільшало випадків грабежів, часто спричинених пияцтвом. Однією з гарячих точок він називає кафе "На гребені хвилі" біля привокзального скверу. Тут за тиждень патрульні зафіксували два грабежі.

Також днями до поліції надійшов виклик про те, що до хлопця на вулиці підійшла група осіб і невідомий попросив 20 грн. Коли заявник пояснив, що не має грошей, то його вдарили кулаком і зникли. Поліція відразу ж затримала групу студентів із Закарпаття, яка намагалася залізти через балкон у гуртожиток. Про хуліганство повідомили керівництво навчального закладу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: