fbpx

Люстрований екс-прокурор Івано-Франківської області балотуватиметься у калуському окрузі

Суспільство 15:43, 08.06, 2016

Микола Гошовський, який очолював прокуратуру Івано-Франківської області протягом 2005-2011 років, балотуватиметься до Верховної Ради на проміжних виборах у окрузі №85.

Про це він заявив на прес-конференції в Івано-Франківську.

Микола Гошовський про намір балотуватися розпочав здалека: розповів журналістам про важке дитинство.

"У 5 років пас корову, а в 7 – уже ходив з косою. Раніше хотів стати фізиком, але у 9 класі сталася подія, яка перевернула все, і я сказав, що буду прокурором",  заявив екс-прокурор.

Правда, яка саме подія відвернула хлопця від корів і фізики й навернула до прокуратури, Гошовський так і не розповів.

Після того кандидат розкритикував владу та реформи у державі.

"Мене дивує рівень непрофесійності дій влади, які видають за реформи. Реформа поліції: поліція існує для боротьби зі злочинністю. Що ми отримали? Ми дожились до того, що зараз тільки кожен третій злочин в області розкривається, раніше розкривали кожен другий, – заявив Гошовський.  За два роки я не чув жодного звіту ні міністра, ні керівника патрульної поліції. Патрульна поліція  це добре, але я кажу: навчіть їх професійності, бо патрульного поліцейського за три місяці ніхто не зробить".

Також, на його переконання, неефективною є реформа прокуратури та судів.

На вибори Гошовського висунула партія "Патріот", в якій Микола Гошовский обіймає посаду заступника голови.

"На певному етапі я зробив висновок, що треба починати реально якось воювати з тим, що відбувається у державі. Мені подзвонити земляки з села і сказали, що у нас звільнився виборчий округ. Три тижні я вагався, але після поїздки у село я зробив висновок, що треба у державі щось міняти. Треба комусь воювати з тим, що відбувається у державі",  відзначив Гошовський.

Нагадаємо, Микола Гошовський очолював не лише Івано-Франківську обласну прокуратуру, а й Закарпатську, Львівську та Чернівецьку.

Під час роботи Гошовського на Івано-Франківщині журналісти звернули увагу на його статки. За отриманням доходів у 2010 році Микола Іванович виявився одним з найбагатших таких посадовців в Україні. Серед обласних колег службовець поступився тільки прокурорам Харківської та Хмельницької областей. 

"В мене річний дохід за декларацією 422 тис. грн. Із них, настільки я пам’ятаю, 185-186 тис. – заробітна плата, 10 тис. – матеріальна допомога, – пояснив прокурор. – У мене дійсно висока пенсія. Я свою пенсію ставлю на депозит, звідти отримав дивіденди – 45 тис. грн",  пояснював тоді Гошовський.

Наказом Генпрокурора від 23 жовтня 2014 року Гошовського звільнено з посади прокурора Львівської області відповідно до закону "Про очищення влади". 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: