fbpx

Серед перших кроків нового міського голови Франківська – введення безкоштовного проїзду для школярів

Суспільство 13:25, 18.11, 2015

Новообраний міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на сьогоднішній прес-конференції повідомив про свої перші кроки на посаді.

Повноваження міського голови офіційно перейдуть до новообраного мера Франківська Руслана Марцінківа на початку грудня, після того, як відбудеться інавгураційна сесія Івано-Франківської міської ради. Доти він має намір сформувати команду та домовитися з усіма політичними силами в новообраній міськраді. 

Про це Руслан Марцінків повідомив на сьогоднішіній прес-конференції. 

Новий міський голова розповів, що готовий працювати зі всіма політичними силами, які пройшли в міськраду, незалежно від того, чи вони підтримували його на виборах.

“Готовий працювати і з опонентами. Головне, що в новообраній міській раді немає представників Партії регіонів і Відродження, тому ми (депутати від партії “Свобода”  ред.) будемо співпрацювати з усіма демократичними політсилами”,  сказав Руслан Марцінків.

Йдеться про більшість у Івано-Франківській міській раді, яку в цей час активно збирає новообраний міський голова. Основою промерської більшості мають стати “свободівці”. 

Із закликом до співпраці Руслан Марцінків також звернувся до нардепів, які опонували йому на виборах міського голови. 

Новообраний мер відзначив, що в кріслі міського голови працюватиме так, щоби виконати задекларовану на виборах програму розвитку Франківська до 2020 року, та озвучив свої перші кроки на посаді.

Головним своїм завданням Марцінків вважає зробити відкритий он-лайн бюджет.

“Це не потребужє великих коштів. Показувати доходи і видатки міського бюджету щодня – це буде одне з перших моїх розпоряджень”,  сказав новий мер.

На установчій сеії, яка відбудеться в першій декаді грудня, Руслан Марцінків планує розпочати формування бюджету міста на 2016 рік. Серед проектів, які запропонує фінансувати,  масове утеплення будинків, будівництво дитячих садочків, продовження ремонту дворів і вулиць та введення безкоштовного проїзду для школярів у громадському транспорті міста.

Руслан Марцінків визнав, що законодавчої норми, яка би дозволяла таку новацію, немає. Однак він і його команда обговорювали вже, як її запровадити на місцевому рівні, і дійшли до того, що таке можливо зробити.

Нагадаємо, що під час виборчої кампанії Руслан Марцінків декларував безкоштовний проїзд в громадському транспорті Івано-Франківська для школярів і 50% знижку для студентів. 

Читайте також: Руслан Марцінків обіцяє реформувати ЄРЦ, щоб “воно працювало для людей”

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: