fbpx

Марцінків пропонує відмовитись від повноважень Держархбудконтролю

Суспільство 10:24, 01.11, 2016

У серпні Івано-Франківськ отримав нові повноваження держархбудконтролю, які дозволять місцевій владі контролювати будівництво та надавати адміністративні послуги в будівельній сфері. Однак номери декларацій присвоюються у Києві. На це мерія отримує чимало скарг від мешканців міста.

Це зазначив сьогодні на оперативній нараді міський голова Руслан Марцінків. Він доручив представникам інспекції Держархбудконтролю підготувати офіційний лист до Президента України та Прем’єр-міністра, у якому проситимуть роз’яснень.  

"Нам не треба таких повноважень. Це якийсь нонсенс! Нам передали повноваження, а номер присвоюється у Києві. Віддаєм їх назад – хай самі присвоюють номери і відповідають за це", – обурився мер.

Він додав, що є багато скарг у правоохоронні органи.

"Якщо так далі буде йти  ми відмовимось від повноважень Держархбудконтролю. Нам не треба таких повноважень, які є насправді обмежені. Якщо їх дають  ми за них відповідаєм на 100%. Тим більше в такій сфері… Підготуйте листа, хай дадуть роз'яснення, хто має присвоювати цей номер. Бо декларація без номера  це не документ",  резюмував міський голова.

Cтаном на сьогодні 31 громада в різних регіонах України взяла на себе нові містобудівні функції. Серед обласних центрів такими повноваженнями вже володіють Луцьк, Львів, Тернопіль, Чернівці, Харків, Херсон, Маріуполь, Івано-Франківськ.

Як писав КУРС, 15 серпня відповідний акт приймання-передавання справ підписали Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев та мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: