fbpx

Прикарпатські медики не мають чим лікувати дітей: облрада проситиме в уряду грошей

Здоров'я 16:37, 01.02, 2016

В області склалася критична ситуація з фінансуванням дитячих лікарень. Після публікацій у місцевих ЗМІ проблему обговорили на засіданні постійної депутатської комісії з питань бюджету та фінансів обласної ради.

Сьогодні постійна комісія з питань бюджету заслухала питання щодо фінансування обласної дитячої клінічної лікарні. За словами голови комісії Миколи Палійчука, це питання підняли у зв'язку з публікаціями у ЗМІ (КУРС писав про готовність колективу ОДКЛ до страйку).

Головний лікар ОДКЛ Радислав Котурбаш наголосив, що в лікарні катастрофічна ситуація з онкологією. Також на днях від міністерства охорони здоров'я надійшов лист, аби гроші на лікування гемофілії шукали на місці. 

Присутній на комісії голова облради Олександр Сич на повідомлення медиків відреагував так: "Мені не дуже приємно читати, що депутати не захотіли дати на медикаменти чи на лікування дітей. Депутати перебувають в такому стані, що їм зараз треба десь відрізати полу і доточити до рукава".
 
"Я написала пост, коли головний лікар озвучив бюджет на 100 працівників. Ви маєте десь відрізати, а ми стоїмо біля ліжка хворої дитини і дивимося на батьків. У нас дуже висококваліфінані фахівці, які знають, що зробити, а не мають чим. То це неспівмірно порівяно з розподілом бюджету", – зауважила у відповідь голова громадської ради при департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації, педіатр Оксана Манюх
Щоб зрозуміти, наскільки катастрофічна ситуація з фінансуванням дитячої медицини в області, медики нагадали цифри: потреба на дітей з гемофілією  9 млн грн, виділено  нуль; майже 800 дітей із порушеним слухом, потреба на слухові апарати 250 тисяч гривень  виділено нуль; на скринінг новонароджених  нуль; на операції з металевими конструкціями  нуль, шестеро дітей потребують суглобних протезів  виділено нуль; для епілептиків потрібно 1,5 млн грн  виділено 200 тис.; на церебральний параліч передбачено 140 тис. грн  це 7% від потреби… Жодного пункту потреб дитячої медицини цьогорічний бюджет не покриває повністю, за винятком імунодефіциту, каже Оксана Манюх. 
 
Депутатська комісія взяла інформацію медиків до відома і запропонувала їм підготувати звернення до МОЗ, яке надішлють від імені облради.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: