fbpx

Правоохоронці підозрюють мера Галича у привласненні коштів екологічного фонду

Суспільство 19:09, 23.06, 2017

Управління Нацполіції в Івано-Франківській області відкрило кримінальне провадження щодо привласнення коштів екологічного фонду, передбачених на реконструкцію та ремонт каналізаційних мереж на території Галицького району.

Міський голова Галича Орест Трачик у змові із директором комунального підприємства "Капітальне будівництво" Василем Круком та директором ПрАТ "СТМ" Ярославою Андрієшин підозрюються у привласненні коштів екологічного фонду. Про це йдеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду.

Досудове слідство встановило, що міський голова Галича підписав договір підряду від 29 липня 2016 року з ПрАТ "СТМ" на реконструкцію каналізаційних мереж по вул. Франка у Галичі. Відповідно до акту виконаних робіт підрядник виконав робіт на суму 254 359,2 грн.

Однак, відповідно до протоколу огляду, роботи виконані частково, зокрема на проміжку 130 м жодні роботи не проводились.

Також встановлено, що директор КП "Капітальне будівництво" уклав договір вiд 1 липня 2015 року з ПрАТ "СТМ" на будівництво каналізаційних мереж у селі Залуква Галицького району. Відповідно до договору та актів виконаних робіт КП "Капітальне будівництво" прийняло виконані роботи на суму 1,2 млн грн.

Однак перевірка Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області від 30 травня 2017 р. встановила, що роботи на суму 47 тис. грн не виконані.

Івано-Франківський міський суд дав дозвіл працівникам поліції на вилучення документів з галицького КП "Капітальне будівництво", в яких міститься інформація щодо реконструкції каналізаційних мереж по вул. Франка у Галичі та в селі Залуква Галицького району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: