fbpx

Мешканці мікрорайону Пасічна вимагають припинити незаконне будівництво

Суспільство 17:06, 22.07, 2015

Мешканці вулиці Пасічна та Горбачевського в Івано-Франківську виступили проти незаконного будівництва. Щоб звернути увагу на проблему, люди готові перекривати дороги.

Координатор Івано-Франківської міської організації партії "ВОЛЯ" Володимир Кушніренко звернувся до секретаря міської ради Миколи Вітенка з вимогою зупинити незаконне будівництво та відреагувати на проблему громади. 

За словами Кушніренка, замовник будівництва Євген Ідзьо будує за вигаданою адресою "вулиця Пасічна, 63". Також, наголошує він, відсутній ряд важливих документів, які дають право на будівництво. 

"Окрім того, що відсутні містобудівні умови і обмеження, договір про оренду земельної ділянки укладений міськрадою 18 грудня 2012 року, а виданий підприємцю був на 9 місяців раніше – 20 березня 2012 року – це нонсенс! Окрім того, в декларації на початок робіт йдеться про реконструкцію будівлі під торговий заклад з житловими приміщеннями. Але на місці цієї земельної ділянки нічого не було! Просто город!" – обурюється Володимир Кушніренко. 

Лідер ініціативної групи мешканців Пасічної Ірина Федик заявила, що міська влада планує ще й змінити цільове призначення цієї земельної ділянки, що дасть можливість у майбутньому забудовнику "узаконити" своє незаконне будівництво. 

"Ми проти зведення будови за вигаданою адресою "вулиця Пасічна, 63". Оскільки цільове призначення земель в цьому місці – сільськогосподарське і його ніхто ніколи не змінював, тому зведення багатоповерхових житлових будівель заборонено. Містобудівні умови та обмеження не видавались. В декларації на початок будівельних робіт викладені завідома неправдиві дані, що й стало причиною її скасування. Будівництво обстежила інспекція Держахрбудконтролю, видано припис на усунення недоліків, вирішується питання накладення штрафу на забудовника, який постійно всіх уникає. Звертаємось до влади: якщо не буде результатів – будемо перекривати рух по дорозі на с. Загвіздя!!!" – говорить Ірина Федик. 

Загальна площа конфліктної земельної ділянки – 0,088 га. Загальна площа будівництва відповідно до проектної документації складає 1487,27 квадратних метрів. Житлова площа становить 1017 метрів квадратних. Поверховість, згідно з документами, складатиме 4 поверхи. Тут запроектовано 6 однокімнатних, 6 двохкімнатних та 6 трикімнатних квартир.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: