fbpx

Мешканці вулиці Підгірянки не дозволили забудовнику встановити огорожу довкола ділянки

Суспільство 12:08, 30.04, 2015

В Івано-Франківську мешканці вулиці Підгірянки протестують проти забудови у дворі. При спробі забудовника встановити огорожу довкола ділянки люди викликали міліцію, забудовник – приватну охоронну фірму.

На ділянці, де ПП "Санліт-Захід" планує звести шестиповерхівку, розташовані гаражі місцевих мешканців. Їх забудовник збирається знести. Мешканці Підгірянки категорично проти самого будівництва шестиповерхівки, кажуть, хочуть зберегти двір, дерева, своє майно. 

Проблема в тому, що гаражі не приватизовані, на мапі, яку демонструє забудовник, їх немає. 

1

Люди кажуть, що є 35 власників гаражів. Що ці гаражі – це капітальні споруди. На плані забудови їх немає. Забудовник володіє ділянкою на правах суборенди. Призначення землі за документами – для житлового будівництва. Орендар, який здав ділянку забудовнику, своє право оренди у 2008 році відстояв у суді, позиваючись із Івано-Франківським міськвиконкомом. У документах, які долучені до судового рішення, на цій ділянці фігурують тимчасові споруди гаражі і одна капітальна споруда  громадські туалети. 

2

Мешканці зверталися зі скаргами до міського голови Віктора Анушкевичуса. Було створено погоджувальну комісію, яка мала знайти компроміс між забудовником і громадою. Однак підприємець встиг отримати всі необхідні дозволи для початку будівництва. Він вважає свої права законними і підтверджує їх документами. Що стосується вимог людей, то повідомив виконавчий директор забудовника Василь Підлуський, то обіцяє їх врахувати. Люди не вірять забудовнику на слово.

Сьогодні працівники забудовника намагався встановити огорожу довкола майбутнього будмайданчика. Мешканці викликали міліцію. Підприємець прийшов з приватною охороною. 

"Забивайте спочатку людей, а потім вже свої колики", – кричали мешканці забудовнику. 

Слідчий Ярослав Гальма з відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності міського УМВС повідомив, що прибув на місце суперечки вручити повістку на допит активісту групи протестувальнмиків В'ячеславу Кобзину. Порушене кримінальне провадження за перешкоджання підприємницькій діяльності, по якому він проходить як обвинувачений.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: