fbpx

Міськрада буде рекомендувати школам та дитсадкам обмежити масові заходи

Суспільство 15:45, 21.12, 2016

В Івано-Франківську склалася складна ситуація із захворюваністю у школах і дитсадках, проте карантин не введений. Міськрада буде рекомендувати дирекції шкіл і ДНЗ обмежити масові заходи.

Про це йшлося на засіданні постійної депутатської комісії Івано-Франківської міської ради з питань гуманітарної політики.

За словами члена комісії Олександри Федорук, сьогодні на святкові ранки у школах приходить більше родичів, ніж самих дітей, оскільки школярі хворіють.

Голова комісії Мар’яна Продан зазначила, що карантин вводити немає змісту, але можна рекомендувати обмежити проведення масових заходів.

"Карантин треба було вводити ще два тижні тому. Але це вирішують медики. Зараз вже немає змісту його вводити", – зазначила голова комісії.

Але через те, що діти готувалися до свят, святкові ранки рекомендують провести після зимових канікул до свята 14 січня.

Рішення про обмеження винесуть на сесію міськради, яка відбудеться завтра, 22 грудня. 

КУРС писав, що протягом минулого тижня відбувся стрибок захворюваності на грип та ГРВІ із 6 до 12 тисяч осіб. Серед тих, що захворіли на грип, 60% складають діти шкільного віку.

Також міська влада Франківська через підвищену захворюваність школярів вирішила змістити зимові канікули  вони почнуться з 26 грудня і орієнтовно триватимуть до 10 січня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: