fbpx

Франківська мерія виграла спір з забудовником за ділянку в зеленій зоні

Суспільство 17:59, 14.07, 2016

Міська рада Івано-Франківська виграла суд у справі забудови земельної ділянки в районі вулиць Галицької – Витвицького, поруч з річкою Бистрицею Солотвинською.

"З 12 липня сквер "Первоцвіт" належить громаді, й з дня на день продовжиться його облаштування", – йдеться у повідомленні прес-служби міськвиконкому.

Львівський апеляційний суди визнав право міської влади не продовжувати договір оренди земельної ділянки забудовнику, чим скасував рішення Господарського суду Івано-Франківської області.

Мешканці навколишніх будинків розповідають, що суд тривав близько півроку, й радіють, що матимуть затишний куток, щоб гуляти разом зі своїми дітьми.

"Я вважаю, що зелені зони міста не повинні бути забудовані. В Івано-Франківську є багато інших зон, де може розвиватися будівництво. А такі сквери та парки повинні бути збережені для франківців. Мені дуже приємно, що спільно з громадою ми відстояли цю зелену зону. І хоч боротьба ще напевно триватиме, але все ж ця перемога у Львівському апеляційному суді показала, що спільно ми можемо протистояти хаотичній забудові. Вірю в те, що до Дня незалежності ми упорядкуємо територію скверу й зробимо свято для всього мікрорайону", – зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Нагадаємо, що 15 січня цього року господарський суд Івано-Франківської області визнав право на користування цією земельною ділянкою за ТзОВ "Тора-10".  Директор ТзОВ "Тора-10" Віталій Заріцький заявляв про викривлення інформації про будівництво на Пасічній та пропонував мирову угоду, яка передбачає облаштування скверу. Однак на зборах 25 березня мешканці Пасічної відкинули його пропозиції щодо мирової угоди і наполягають на будівництві скверу за рішенням міської ради. В одному з інтерв'ю Заріцький розповів про тиск з боку міської ради та варіанти розвитку подій довкола будівництва на Пасічній. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: