fbpx

Міський голова Долини закликає громаду боротися з пияцтвом

Суспільство 13:08, 10.05, 2016

У Долині відбудуться громадські слухання "Громада міста – за тверезе життя!".

Міський голова Долини Володимир Гаразд скликає громадські слухання, аби не допустити скасування в місті обмежень на торгівлю алкоголем, чого добиваються у судах місцеві підприємці, повідомляє сайт Долинської міської ради. 

"Скажемо тверде "Ні!" шкідливим звичкам, пияцтву, споюванню неповнолітніх, яке хочуть впровадити на території міста  горстка недобросовісних підприємців", – звернувся до громади Володимир Гаразд.

У Долині досі діє прийняте 28 квітня 2014 року рішення міської ради №1536-46/2014 "Про торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м. Долина", нагадують у зверненні. Рішенням заборонено у літній період з 15 квітня по 15 жовтня з 22:00 до 10:00, а у зимовий період з 15 жовтня по 15 квітня з 21:00 до 9:00 годин продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв та пива (крім безалкогольного), в тому числі на розлив, у всіх закладах торгівлі на території Долини, в тому  числі АЗС і АЗК, окрім об’єктів ресторанного господарства з чітко визначеним відповідним видом економічної діяльності. Це рішення долиняни підтримали на громадських слуханнях 10 квітня 2014 року. Отже, вже впродовж двох років є дієва протидія пияцтву серед населення, спостерігається зменшення кількості порушень громадського порядку та злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння. Поменшало скарг від жителів будинків, поблизу яких розташовані крамниці з алкоголем. 

Однак, йдеться у зверненні, окремі підприємці порушують рішення та добиваються його скасування через судові інстанції, щоб цілодобово і без обмежень торгувати алкоголем. Окремі з них не гребують продавати алкоголь і цигарки неповнолітнім, про що є задокументовані  громадськими активістами і поліцією факти.

Тож міський голова Гаразд Володимир Степанович ініціює громадські слухання й запрошує всіх долинян, депутатів міської ради, представників громадських організацій та об’єднань, сумлінних і законослухняних підприємців міста прийти і висловити свою думку і сказати рішуче «Ні!» шкідливим звичкам, пияцтву, споюванню неповнолітніх, яке хоче відновити на території міста група недобросовісних підприємців.

Громадські слухання "Громада міста – за тверезе життя!" відбудуться у великому залі засідань адмінбудинку районної ради у середу, 25 травня 2016 року. Початок о 16:00 годині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: