fbpx

Місто виграло апеляційний суд у справі скандального будівництва біля міського озера

Суспільство 11:44, 23.10, 2015

Учора Львівський апеляційний суд виніс рішення у справі Гасимов проти Івано-Франківської міської ради з приводу незаконної забудови біля міського озера у Франківську.

Про це у соцмережі Фейсбук повідомив громадський активіст Сергій Чирва.

“Львівський апеляційний суд після заслуховування останнього учасника процесу прийняв рішення на нашу користь! Гасимову відмовлено у вимозі спонукати владу укласти з ним договір на оренду рекреаційних земель попри озеро!” – написав Чирва.

Як повідомила КУРСу начальник юридичного відділу міськвиконкому Надія Кедик, суд задовольнив апеляцію Івано-Франківської міської ради на рішення суду першої інстанції, яку підтримала міська прокуратура.

Львівський апеляційний суд  скасував рішення Івано-Франківського міського суду і закрив провадження у справі.

“Львівський апеляційний суд проаналізував рішення Івано-Франківського міського суду і закрив провадження через те, що справу розглядали за нормами адміністративного судочинства. Позивач неправильно застосував норми права. Ця справа підлягала цивільним правовідносинам”,  пояснив заступник начальника юридичного відділу міськвиконкому Віктор Буджак. 

За словами Віктора Буджака, на суді була оголошена так звана коротка, тобто результативна, частина рішення. Що стосується суті справи  укладення договору оренди земельної ділянки біля озера, на якій ведеться будівництво,  про те, як її тлумачить Львівський апеляційний суд, буде відомо через п’ять днів, коли надійде повне рішення суду.

Нагадаємо, що у Івано-Франківському міському суді була розглянута справа за адміністративним позовом Ріяфета Гасимова до голови міста Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса щодо зобов’язання останнього укласти додаткову угоду з позивачем у справі про поновлення договору оренди земельної ділянки площею 1,8882 га та в районі ВАТ “Плай” на вулиці Ленкавського в Івано-Франківську. Франківський суд задовольнив позов Гасимова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: