fbpx

Ми проведемо аудит діяльності обласної ради, – Тарас Виноградник

Політика 15:34, 22.10, 2015

Про це у своєму інтерв’ю на ТРК "РАІ" розповів керівник політичної партії "Об’єднання "Самопоміч" Тарас Виноградник.

Тарас Виноградник напоялгає, що франківці мають взяти на себе відповідальність, адже своїм голосом вони приведуть до влади ту чи іншу політичну силу.

"Необхідність змін у владі очевидна. Тому "Об’єднання "Самопоміч" підійшло до цього фундаментально, прагматично та максимально прозоро. Адже ми чи не перші в Україні за два місяці провели співбесіди з кожним охочим стати депутатом того чи іншого рівня рад місцевих органів самоврядування. З кожною з кандидатур та їх автобіографією можна було ознайомитись на сайті. Більше того, відбувався збір даних про наших кандидатів від усіх громадян України. Активність була шалена, були й анонімки. Кожну інформацію ми, звісно, перевіряли, і хочу сказати, що за результатами цих перевірок багатьох людей ми зняли з кандидатських перегонів", – підкреслив Виноградник.

Як раніше повідомлялося, "Об’єднання "Самопоміч" на шляху до нових змін, адже:

–  списки кандидатів абсолютно відкриті та публічні;

–  92% усіх кандидатів від політсили "Об’єднання "Самопоміч" по всій Україні – це нові обличчя;

–   у списках немає регіоналів чи комуністів.

З 64 округів "Самопоміч" закрила всього 34, що, за словами Тараса Виноградника, свідчить про жорсткий відбір.

"Немає значення, хто проходить до того чи іншого рівня ради, адже пройдуть проукраїнські партії, які знають проблеми міст та районів зсередини. То чому нам зараз не написати програму розвитку, наприклад, міста Калуш? Я запропонував це зробити в Калуші, Коломиї, на рівні Івано-Франківської області. Підписати такий документ мали б керівники політичних партій, незалежно від того, скільки у фракції буде чоловік. Всі відмовились. Висновки робимо самі…" – розповів у своєму інтерв’ю Виноградник

Зазначимо, нещодавно у законодавстві з’явилась нова норма – можливість відкликання депутата. З цього приводу кандидати Івано-Франківської обласної організації політичної партії "Об’єднання "Самопоміч" підписали Меморандум, за яким члени фракції матимуть змогу відкликати своїх депутатів. Наразі жодна інша політсила на Прикарпатті такого документа не підписала.

"Депутати не відчувають відповідальності за свої обіцянки та вчинки. А підтвердження цьому – відсутність звітності обласної ради за час каденції. Ми проведемо аудит діяльності обласної ради. Це я вам точно кажу!" – підсумував Тарас Виноградник.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: