fbpx

На Франківщині стартує сезон полювання на пернату дичину

Суспільство 14:16, 12.08, 2016

​В Івано-Франківській області сезон полювання стартує 13 серпня о 16 годині. Впродовж усього мисливського сезону за дотриманням мисливцями встановлених правил пильнуватимуть правоохоронці. На територіях мисливських угідь постійно проводитимуться рейдові перевірки.

До рейдів разом з працівниками поліції залучатимуться фахівці Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, працівники обласного управління лісового та мисливського господарства та обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок. Полювання проходитимуть на територіях мисливських угідь області (крім Яремчанщини та Верховинського і Косівського районів).
Діяльність рейдових груп спрямована на недопущення фактів браконьєрства, надзвичайних подій з вогнепальною зброєю, а також вилучення незареєстрованої зброї, інформує Управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області.

Прихильникам полювання напередодні початку мисливського сезону варто перевірити наявність та дійсність документів, які повинні бути у мисливця на полюванні. Отож, вирушаючи на полювання, необхідно мати при собі посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин та відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі полювання із мисливськими собаками також обов’язковим є паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів з відміткою про допуск до полювання у поточному році у разі їх використання під час полювання. Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

І найважливіше – щоб уникнути неприємностей під час полювання, слід неухильно дотримуватися встановлених правил та заходів особистої безпеки при поводженні зі зброєю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: