fbpx

На Калущині у господарстві "Даноша" загинуло понад 600 свиней

Суспільство 20:41, 26.06, 2016

Розтин показав, що причиною масової загибелі свиней став тепловий удар.

О 10 годині 26 червня до в. о. начальника Держпродспоживслужби в Калуському районі надійшло повідомлення про загибель свиней в господарстві "Даноша" с. Копанки.

З спеціалістів управління і міжрайонної лабораторії ветеринарної медицини створена робоча група для встановлення причин загибелі свиней, повідомив КУРСу в. о. начальника Дерпродспоживслужби в Івано-Франківській області  Роман Гурський.

Робоча група об 11 годині у господарстві встановила, що у приміщенні, в якому утримується 1350 голів, загинула 671 голова свиней віком 4-5 місяців, живою вагою 60-70 кг. Клітки, в яких утримуються свині, розміщені в три ряди. Загибель відмічалась в середньому ряді.

З анамнестичних даних встановлено, що 25.06.2016 р. все поголів’я було клінічно здорове, нормально споживало корм і воду. В ніч з 25 на 26 червня відбулося самовільне відключення вентиляційної системи в одному приміщенні господарства. Температура в приміщенні на час обстеження становила 32* С. Проводяться ремонтні роботи вентиляційної системи.

Спеціалісти робочої групи провели патрозтин частини загиблих свиней, відібрано патматеріал, корми і воду для проведення вірусологічних, бактеріологічних, хіміко-токсикологічних досліджень. При патрозтині видно набряк легень, скупчення пінистої рідини в трахеї і бронхах. Всі інші органи без видимих змін.

Матеріал направлено для дослідження в Івано-Франківську регіональну лабораторію ветмедицини. Згідно із результатами досліджень матеріалу від загиблих свиней виключено африканську чуму і сибірку.

Враховуючи анамнестичні дані, результати патрозтину і лабораторних досліджень, причиною загибелі свиней в господарстві "Даноша" є тепловий удар (гіпертермія). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: