fbpx

На кільцевих дорогах Франківська запроваджують реверсивний рух. ВІДЕО

Суспільство 12:46, 20.07, 2017

Понад три десятки дорожньо-транспортних пригод. І це всього за тиждень. Невтішну статистику повідомили івано-франківські патрульні. Кажуть, більшість ДТП стається саме через порушення правил дорожнього руху. В тому числі перевищення швидкості на дорозі, недотримання дистанції між транспортними засобами під час руху.

Цього тижня обійшлося без жертв, зазначають поліцейські. Проте смертність на дорозі – одна з ключових проблем зниження демографічної ситуації в державі в цілому. Щороку внаслідок ДТП гине понад 5 тисяч людей, повідомляє ТРК "Вежа".

Аби протидіяти дорожньо-транспортним пригодам, комунальний департамент впроваджує заходи безпеки руху. Його фахівці чи не першими в Україні почали облаштовувати так звані "острівці безпеки" на прожджих частинах, де спостерігається підвищений рух транспорту з порушенням швидкісного режиму. А ще виконання "розумної" дорожньої розмітки та облаштування підвищених переходів.

Чимало об’єктів нині перебувають в розробці, кажуть комунальники. На суму майже 2 мільйони гривень. У перспективі саме завдяки модернізації дорожньої інфраструктури вони прагнуть досягти "нульової смертності" на дорозі.

Одним з нововведень комунального Департаменту стане запровадження реверсивного руху на кільцевих дорогах. Зокрема на Привокзальній вулиці та перехресті Миру – Деповська. Наразі комунальники очікують погодження від поліції.

Реверсивний рух покликаний розвантажити дороги від надмірного потоку автівок. З метою пристосування водіїв до зміни руху в середмісті комунальники мають намір провести відповідну інформаційну кампанію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: