fbpx

На Косівщині почалася кампанія "Прийміть дитину у родину"

Суспільство 14:45, 23.03, 2015

Метою інформаційно-рекламної кампанії "Прийміть дитину у родину" є поширення сімейних форм влаштування дітей-сиріт та залучення нових кандидатів у прийомні батьки.

Прийомні сім’ї дають шанс дітям-сиротам зростати у сімейному оточенні, відчути материнську та батьківську любов, каже в.о. начальника відділу соціальної роботи Ольга Максимів.

Сьогодні в Косівському районі є 7 прийомних сімей та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Одна із сімей створена саме у березні 2015 року (с. Люча).

"До Центру звертається багато сімей та осіб, які б хотіли стати прийомними батьками. Проте не всі можуть ними стати. Ми дуже ретельно підбираємо кандидатів у прийомні батьки, адже важливо виявити їх справжні мотиви ще на етапі створення прийомної сім’ї. Важливо, щоб основним мотивом майбутніх батьків було справжнє бажання виховувати дітей, а не отримання коштів та пільг. Якщо батьки щиро бажають взяти дитину, щоб її виховувати, то така прийомна сім’я обов’язково буде успішною та щасливою", – каже Ольга Максимів. 

Косівським РЦСССДМ розроблені листівки "Діти-сироти чекають на вас", "Прийміть дитину у родину", де міститься інформація про особливості створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також контактна інформація. Протягом місячника волонтери Центру допомагали розповсюджувати листівки по установах, організаціях та вулицях Косова. Фахівці із соціальної роботи надавали необхідну інформацію по селах району.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: