fbpx

На Надвірнянщині засудили підприємця-перевізника, який неофіційно використовував найманих водіїв

Суспільство 06:12, 31.08, 2015

Надвірнянський районний суд минулого тижня розглянув кримінальне провадження щодо жителя села Зелена Надвірнянського району, фізичної особи-підприємця, який обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 172 (Грубе порушення законодавства про працю), ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення).

В судовому засіданні було встановлено, що обвинувачений, зареєстрований як фізична особа-підприємець, почав здійснювати перевезення пасажирів автомобільним транспортом за маршрутом "Надвірна – Черник-2".

В процесі здійснення підприємницької діяльності в період з січня 2013 по листопад 2014 року він використовував працю двох водіїв, не уклавши з ними трудових договорів та не зареєструвавши їх у центрі зайнятості.

В порушення вимог ст. 30 Закону України "Про оплату праці" підприємець заробітну плату вказаним працівникам виплачував без відображення її нарахування і виплати в бухгалтерських документах.

Крім того, обвинувачений приховав цей факт, подаючи звітність до ДПІ у Надвірнянському районі Головного управління ДФС в Івано-Франківській області, що призвело до ухилення від сплати збору єдиного соціального внеску з найманих працівників на суму 19 161,59 грн.

Крім того, підприємець ухилився від сплати в бюджет податку з доходів фізичних осіб на загальну суму 5 471,48 грн.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю при обставинах викладених в обвинувальному акті, у вчиненому розкаявся і запевнив суд, що подібного більше не повторить. На цей час ним відшкодовано завдані збитки в сумі 24 633,07 грн.

Враховуючи викладене, суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 172, ч. 1 ст. 366 КК України та призначив покарання штрафом в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень без позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: