fbpx

На прикарпатських дорогах встановлять ваги

Суспільство 07:17, 17.06, 2016

На прикарпатських дорогах, як і нещодавно на Одещині, планують встановити дорожні ваги, щоб контролювати завантаженість транспорту.

Водії вантажівок стверджують, що при нормі 40 тонн  разом із вагою транспорту перевезення стануть нерентабельними, однак визнають, що перевантаженість транспорту руйнує дорожнє покриття, йдеться в сюжеті Народного контролю.

Натомість мешканці населених пунктів, які роками добивалися ремонту доріг, лише вітають встановлення ваг, щоб новий асфальт протримався якомога довше.

"Ми кілька разів перекривали дорогу, поки домоглися ремонту. Але через наше село постійно їздить вантажний транспорт, тому бажано, щоб був контроль ваги фур", – кажуть мешканці села Велика Кам’янка, що на Коломийщині.

У Франківському управлінні "Укртрансбезпеки" повідомили, що одна вага на Франківщині вже стоїть – на трасі Галича. Планують встановити ще кілька – особливу увагу приділять трасам, близьким до кар’єрів.

"Далі разом із поліцією слідкуватимемо, щоб транспорт не перевантажували. У випадку виявлення порушень – виписуватимемо штрафи", – повідомив заступник начальника відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Михайло Оленчук.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: