fbpx

На Прикарпатті аналізуватимуть стан надання кардіологічної допомоги

Суспільство 20:40, 21.04, 2015

У рамках Всеукраїнського проекту "Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф" до Івано-Франківщини завітав головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю "Хірургія серця і магістральних судин у дорослих" доктор медичних наук Костянтин Руденко та команда фахівців Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова та Інституту педіатрії, акушерства і гінекології.

Перебуваючи в області, делегація презентуватиме Всеукраїнський проект, ознайомиться зі станом надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги у медичних закладах регіону, а також читатиме лекції  для студентів медичних закладів та проведе первинні медичні огляди  дітей і дорослих. Про це повідомляють в Івано-Франківській ОДА.

Спілкуючись із заступником голови облдержадміністрації Ігорем Пасічняком та директором департаменту охорони здоров'я ОДА Романом Мельником, Костянтин Руденко зазначив, що відсутність єдиної державної програми, яка би сприяла вирішенню проблемних питань у кардіохірургії, спричинила різке зростання смертності від захворювань серцево-судинної системи, яке спостерігається протягом останніх шести років. Така тенденція, за словами спеціаліста МОЗ України, стала передумовою до започаткування і розробки Всеукраїнського проекту "Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф".

Зі свого боку, Ігор Пасічняк запевнив, що обласною державною адміністрацією здійснюється комплексний підхід у вирішенні цієї проблеми, а саме надання висококваліфікованої та доступної медичної допомоги в сфері кардіохірургії та кардіології.

Під час зустрічі Костянтин Руденко висловив сподівання на створення в Івано-Франківську електрофізіологічного центру, адже в області успішно реалізується програма лікування гострого інфаркту, яка існує лише у кількох регіонах країни. Окрім того, зважаючи на результати роботи кваліфікованих фахівців в кардіохірургії, доречним для Прикарпаття було би і функціонування відкритої хірургії на серці, адже більше вісімдесяти відсотків смертей в області спричинені серцево-судинними захворюваннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: