fbpx

На Прикарпатті хочуть створити "місто-супутник" для бійців АТО

Суспільство 13:26, 26.11, 2014

Влада Івано-Франківщини пообіцяла земельні ділянки учасникам антитерористичної операції і одразу ж зіткнулася з відсутністю необхідної землі.

Про це на засіданні постійної комісії обласної ради з питань розвитку села, аграрної політики, використання земель та регулювання земельних відносин заявив депутат обласної ради Василь Попович. 

"Ми виступили з тим, що всім, хто в зоні АТО, гарантуємо передачу земельних ділянок в користування. Насправді, ситуація з цим дуже плачевна. Я був із своїм товаришем, який потрапив у полон під Іловайськом, потім пробув у госпіталі. Ми ходили в обласне земельне управління. Виглядає так: обласне земельне управління звернулося до районів і сільських голів з проханням надати перелік земельних ділянок, які могли би виділятися військовим в зоні військових дій. Звичайно, що сільські голови віддали "невжитки". Мало того, навіть пообіцяли героям, що відзначилися в ході бойових дій, виділяти земельні діялянки біля "Буковеля". Так, сільський голова Поляниці на зборах зібрав людей, і люди нецензурною лексикою обзивали тих, хто туди приїхали подивитися на потенційні ділянки. Ситуація дуже плачевна…" – констатує Василь Попович. 

Як варіант, депутат обласної ради запропонував створити біля Івано-Франківська на земельній ділянці, яка не використовується, поселення для бійців АТО. 

"Є пропозиція до земельного управління. Є масиви земельних ділянок на Лисецькому полігоні. Наприклад, зробити місто-супутник. Там є комунікації відповідні. Дайте нам пропозицію, зробіть обласну програму, розбийте на ділянки. Прийшов до вас учасник бойових дій, ви йому одразу діляночку даєте. Усім добре, немає ніяких ходінь", – запропонував Попович.

Ця ідея настільки сподобалася присутнім на комісії, що правові механізми виділення такої землі обговорювали близько 40 хвилин.  

Як результат, постійна депутатська комісія обласної ради з питань розвитку села, аграрної політики, використання земель та регулювання земельних відносин прийняла рішення створити спеціальну комісію для виведення земельної ділянки в натурі і відчуження її в землі комунальної власності для подальшого використання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: