fbpx

На Прикарпатті катастрофа із зарплатами для медиків, це ЧП, – Піцуряк

Суспільство 15:03, 19.09, 2016

Прикарпатським медикам нічим платити зарплату за серпень-вересень цього року: обласна влада не може знайти гроші.

Загрозливу ситуацію в медичній галузі Прикарпаття обговорили сьогодні на засіданні президії Івано-Франківської обласної ради. 

"На сьогодні катастрофа йде дальше: у районах немає призначень (на виплату ЗП – ред.) до кінця року. До жовтня заборгованість буде протермінована за серпень-вересень. Це ЧП. Чи ми закриваємо заклади і вкидаємо людей на вулицю, чи ми вишуковуємо кошти на місцях, чи "добиваємо» Кабмін?"  закликав визначитися керівництво області голова комісії облради з охорони здоров'я Манолій Піцуряк.

Нагадаємо, на останньому засіданні профільної комісії облради було прийнято рішення доручити департаментам фінансів та охорони здоров'я ОДА проаналізувати можливості місцевих бюджетів і вишукати кошти на погашення заборгованості

Однак застереження Піцуряка роздратували голову облради Олександра Сича.

"Тут треба прийняти адекватне рішення. Якщо це буде проект рішення, то депутат Манолій мав знати, що треба було підготувати проект, подати його в апарат обласної ради, а якщо це інформація до відома, то ми дамо час спочатку сесії",  зазначив Сич.

Манолій пообіцяв підготувати власний проект рішення і внести його на сесії з голосу.

Піцуряк поскаржився, що так і не отримав інформації від департаменту фінансів щодо цієї проблеми. "Люди у жовтні уже хліб не матимуть за що придбати, треба вирішувати питання",  наполягав Піцуряк.

"Не маніпулюйте, Манолій, ну скільки можна, не перебивайте голову. Потім приходите до мене у кабінет і вибачаєтеся. Нашо мені ваші вибачення у кабінеті, коли перебиваєте голову при всіх",  не вгавав Сич. 

"Вибачте мене при всіх",  завершив перепалку Піцуряк.

Нагадаємо, заборгованість із заробітної плати перед медиками на Прикарпатті сягнула 55 млн грн. Найгірша ситуація у Коломийському, Косівському, Богородчанському, Снятинському і Городенківському районах.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: