fbpx

На Прикарпатті мобілізацію будуть проводити в супроводі міліції

Суспільство 14:52, 22.01, 2015

Мобілізаційні повістки чоловікам на Івано-Франківщині вручатимуть мобільні групи, в складі яких будуть і воєнкоми, і міліціонери.

Т.в.о. обласного комісара Олег Мороз повідомив, що прийняв таке рішення після участі в нараді Івано-Франківського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. На нараді сільські голови висловлювали незадоволення з приводу залучення до кампанії мобілізації, а саме, що мусять розносити повістки.

"Дав вказівку на райони – районним комісарам і звернувся до голів РДА на місцях. Зважаючи на досвід мобілізації минулого року, а були випадки, що на тих, хто приносив повістки, спускали собак, для роботи в районах будуть створюватися мобільні групи, – сказав Олег Мороз.  Хто з голів райдержадміністрацій минулого року це не зробив, буде робити тепер".

До мобільних груп, за словами т.в.о. обласного воєнкома, будуть залучені представники районної адміністрації та районних управлінь МВС, військового комісаріату. А також працівники тієї сільради, де будуть вручатися повістки.

"І обов’язково, на чому я наголосив комісарам, треба залучати представників громадських організацій, місцевої Самооборони. При можливості і ЗМІ – щоби все було максимально прозоро, щоби  уникати "гострих кутів" при спілкуванні з громадами", – відзначив Мороз.

Воєнком визнав, що мають місце непорозуміння зі сільрадами, які намагаються відхреститися від участі в проведенні мобілізації. За його словами, сільські голови пояснюють, що не хочуть псувати стосунки з мешканцями сіл. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: