fbpx

На Прикарпатті мріють про понад мільярд гривень на ремонт доріг області

Суспільство 13:15, 24.02, 2016

У 2016 році на Прикарпатті планують відремонтувати дві дороги національного значення: Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці та Н-9 Мукачеве – Львів.

Про це нараді щодо ремонту доріг повідомив начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак.

"Для нас архіважливо відремонтувати дороги державного значення. Все решта похідні. Пріоритетом на цей рік є дві дороги національного значення, які проходять через область", – зазначив Буджак.

Зокрема, планується відремонтувати дорогу Н-10 Стрий  Івано-Франківськ  Чернівці на ділянці від Івано-Франківська до межі Чернівецької області. Передбачено, що ремонтні роботи розпочнуть від Чернієва – Марківців – Одаїв, далі через Коломийський і Снятинський райони до межі з Чернівецькою областю.

За словами Василя Буджака, на ремонт дороги Стрий  Івано-Франківськ  Чернівці необхідно 900 мільйонів гривень.

Другий пріоритет – це ремонт дороги Н-9 Мукачеве – Львів від Івано-Франківська до межі із Закарпатською областю. Ремонтні роботи здійснюватимуться на ділянках дороги у Богородчанському, Надвірнянському районах, Яремчі та Татарові з виходом на Рахів. Вартість робіт на цій діляці ще опрацьовується.

Василь Буджак повідомив, що мережа доріг в області становить 4110 км, з них 995 км  дороги національного значення, 3116  місцевого значення. Третина доріг  у гірській місцевості. 1172 мости протяжністю 26 900 погонних метрів.

"Понад 80% доріг Івано-Франківщини востаннє ремонтувалися у минулому столітті та не витримують навантаження і руйнуються",  заявив Василь Буджак.

Народний депутат України Анатолій Матвієнко повідомив, незважаючи на те, що область замовила на будівництво доріг у 2016 році з держбюджету 1,1 мільярда гривень, Івано-Франківщині може перепасти лише 65-70 мільйонів. 

"Замовлили 1,1 млрд, але ми його ніколи не отримаємо. Найбільш оптимістичне моє прогнозування, що ми отримаємо не менше, ніж минулого року",  сказав Анатолій Матвієнко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: