fbpx

На Прикарпатті невідомі стоки зафарбували річку

Суспільство 08:45, 15.05, 2016

Вода в річці Сівка, що у Калуському районі, раптово змінила колір.

Вчора, 14 травня, о 17.21 чергові рятувальники ДПРЧ-6 міста Калуша отримали повідомлення від жительки села Сівка Калуська Калуського району. Жінка забила на сполох, коли побачила, що в місцевій річці Сівка змінився колір води – вона стала неприродного яскраво-зеленого кольору.

На місце до річки виїхали представник відділу з надзвичайних ситуацій Калуського району, представник санітарно-епідемічного відділення "Держпродспоживслужби" в Калуському районі, голова сільської ради Сівки Калуської та головний інспектор Калуського МРВ.

Спеціалісти комісійно встановили, що вода в річці забруднена – неприроднього кольору.

Представник районної санітарно-епідемічної служби відібрав проби води та ґрунту для проведення аналізів. 

КУРС писав, що два місяці тому у Коломиї річка Млинівка, яка протікає через місто, була забарвлена у неприродній яскраво-зелений колір. 

До визначення причин забрудення там були задіяні комунальна дружина, поліція та санітарна служба. Як виявилось, місцевий мешканець не зміг донести пакет з фарбою до смітника і викинув його у річку. 

1

Нещодавно, 11 травня, мешканці села Залуква Галицького району, які вранці поспішали на роботу до райцентру, забили на сполох. Люди повідомили, що поблизу моста через річку Луква чутно специфічний сморід, а у самій річці видно слід від потрапляння у воду якихось нечистот.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: