fbpx

На Прикарпатті партію "Наш край" очолив колишній регіонал

Політика 11:37, 26.08, 2015

Днями на Прикарпатті зареєстрували обласну та Івано-Франківську міську організації політичної партії "Наш край", білборди з рекламою якої масово з`явилися у місті.

За інформацією КУРСу, обласну організацію "Нашого краю" очолив колишній регіонал, екс-заступник голови ОДА, депутат облради Руслан Гусак

1Руслан Гусак, голова обласної організації партії "Наш край". 

Головою Івано-Франківської міської організації "Нашого краю" став Любомир Рекрутяк, керівник відділу продажу будівельної компанії "Франківськміськбуд", зереєстрованої на дружину Руслана Гусака. Сам Гусак очолював підприємство до обрання в обласну раду за списком Партії регіонів і призначення заступником голови ОДА Михайла Вишиванюка навесні 2010 року. Після нього директором "Франківськміськбуду" став партнер Гусака Сергій Басараб, який у 2014 році був призначений першим заступником голови ОДА Олега Гончарука.

Зараз "Наш край" активно реєструє осередки у районах Прикарпаття, готуючись до місцевих виборів. В Івано-Франківську вже з`явилися численні білборди з рекламою партії.

На всеукраїнському рівні партію очолюють 5 співголів – колишні чиновники, чинні нардепи і мер Миколаєва – усі колишні члени Партії регіонів, які вийшли з неї після перемоги Революції Гідності. Прикарпатський очільник "Нашого краю" Руслан Гусак заявив про вихід із Партії регіонів 20 лютого 2014 року.  

За оцінкою політолога Костя Бондаренка, "Наш край" – партія політичних конформістів, які намагаються пристосуватися до післяреволюційних реалій, декларуючи підтримку нинішньої влади.

"Партія "Наш край" – це партія людей, які з тих чи інших причин не потрапили до списків партії Порошенка через кадрові й фінансові фільтри, які стояли на вході. Водночас, ця партія поєднує людей, які афілійовані зі старою владою, але при цьому намагаються влаштується в нову дійсність і на регіональному рівні підтримувати ініціативи президента й старших товаришів із БПП", – зазначив Кость Бондаренко. – Говорити про те, партія "Наш край" – це серйозний проект, не варто, оскільки й назва досить розмита, і люди, які зайшли в цей проект, не становлять собою якоїсь серйозної політичної групи. Для людей, які ввійшли в цю політичну партію, – це спосіб не стільки проходження в місцеві ради, скільки самозбереження в нинішній ситуації, спосіб налагодження контактів і демонстрації своєї лояльності до діючої влади".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: