fbpx

На Прикарпатті пенсіонерка віддала шахраям все золото за "визволення" сина

Суспільство 14:36, 14.10, 2016

Довіряючи незнайомцям, 71-річна пенсіонерка віддала у руки шахраям всі родинні золоті вироби.

12 жовтня до правоохоронців надійшла заява від 39-річного чоловіка, який повідомив про те, що невідомі заволоділи золотими воробами його матері, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що напередодні на мобільний телефон потерпілої зателефонував невідомий чоловік з прихованого номеру та, назвавшись сином жінки, сказав, що скоїв ДТП. Після того до розмови долучився "поліцейський", який запропонував відкупитися від в'язниці та передати 5000 доларів США. Коли жінка повідомила, що не має такої суми, то незнайомець сказав, що можна розрахуватись золотими виробами. Потерпіла, не роздумуючи, зібрала всі ювелірні вироби та передала незнайомому чоловікові неслов’янської зовнішності. Відтак зателефонувала до свого сина та дізналася, що з ним усе в порядку.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять перевірку та вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисників для притягнення їх до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: