fbpx

На Прикарпатті прокуратура розслідує факт ненадання допомоги ув’язненому

Суспільство 19:05, 07.10, 2016

Прокуратура Івано-Франківської області розпочала розслідування за фактом ненадання допомоги ув'язненому.

Незважаючи на постійні скарги засудженого, адміністрація установи не направила його на лікування.

У медичній частині Івано-Франківської УВП №12 протягом чотирьох місяців не надавалась медична допомога хворому ув’язненому, який потребує хірургічного втручання, інформує прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Так, незважаючи на постійні скарги засудженого з приводу захворювання вуха, адміністрація установи не направила його на лікування. При цьому він неодноразово надавав начальнику медичної частини амбулаторну картку, заведену ще до ув’язнення, зі встановленим діагнозом та  рекомендацією оперативного втручання. Однак останній жодних заходів з приводу лікування захворювання протягом чотирьох місяців не вжив. 

"Вказані порушення свідчать про неналежне виконання своїх посадових обов’язків керівництвом і працівниками Івано-Франківської УВП №12.
За цим фактом прокуратура розпочала розслідування та внесла вказівку з вимогою вжити невідкладних заходів щодо надання медичної допомоги ув’язненому шляхом направлення хворого на лікування до закладу охорони здоров’я або залучення відповідного лікаря закладу охорони здоров’я. 
Лише після втручання прокуратури керівництво установи звернулось за залученням фахівців для надання допомоги хворому", – йдеться в повідомленні.

Прокуратура Івано-Франківської області розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 139 (ненадання допомоги хворому медичним працівником) КК України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: