fbpx

На Прикарпатті рубати ліс стане дорожче, а орендувати полонини – дешевше

Суспільство 17:35, 24.12, 2015

Депутати Верховної Ради підтримали законодавчі ініціативи прикарпатського нардепа Юрія Солов'я щодо зниження плати за оренду полонин та збільшення рентної плати Держлісгоспів за вирубку лісу.

Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Відповідно до ініціатив, тепер плата за оренду полонин з метою розвитку на цих територіях тваринництва та вівчарства буде знижена з 4% до 1%. Також ВР проголосувала за збільшення вдвічі рентної плати Держлісгоспів за вирубку лісу.

"Маленька перемога. Парламент щойно підтримав мої ініціативи щодо зниження з 4% до 1% плати за оренду полонин з метою розвитку на цих територіях тваринництва та вівчарства. Також ВР проголосувала за збільшення вдвічі рентної плати Держлісгоспів за вирубку лісу (50% якої йде до бюджетів місцевих громад), що дозволить залучити до місцевих бюджетів додатково понад 5 млн гривень. Після введення 5% роздрібного акцизу з реалізації пального, який йде в місцеві бюджети, це другий важливий крок щодо наповнення місцевого самоврядування реальним фінансовим ресурсом", – йдеться у дописі Юрія Солов'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: