fbpx

На Прикарпатті суд засудив бійця 5-го батальйону за невиконання наказу

Суспільство 14:53, 05.12, 2014

Надвірнянський районний суд засудив стрільця-помічника гранатометника стрілецького взводу 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття", який відмовився виконувати наказ про передислокацію з Делятина до 233-го Рівненського полігону.

11 вересня 2014 року близько 12-ї години командир військової частини на зборах особового складу батальйону у смт. Делятин Надвірнянського району віддав наказ про необхідність негайного вибуття особового складу батальйону до 233-го Рівненського загальновійськового полігону для проведення заходів із відновлення боєздатності підрозділу.

Однак обвинувачений відмовився виконувати наказ командира.

10 листопада 2014 року між старшим прокурором військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. За угодою, боєць п’ятого батальйону повинен відбути покарання у вигляді одного року позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.

Суд затвердив угоду: визнав солдата винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 402 ч. 1 КК України (непокора) та призначив йому покарання у  вигляді одного року позбавлення волі. Застосувавши до підсудного ст. 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком два роки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: