fbpx

На Прикарпатті учнів ПТУ вчили проводити просвітницьку роботу з протидії торгівлі людьми

Суспільство 16:03, 06.04, 2016

На базі Івано-Франківського Карітасу відбулося масштабне навчання для учнів професійно-технічних закладів області. Під керівництвом досвідчених тренерів 58 найактивніших учнів із 15 професійно-технічних навчальних закладів опановували методику "рівний – рівному", щоб у майбутньому проводити превентивні заходи з протидії торгівлі людьми в учнівському середовищі.

Тренінг розпочався роботою в групах з використанням інтерактивної методики "метод групового обговорення", в ході якої майбутні тренери досліджували та висвітлювали ключові теми, пов’язані з протидією торгівлі людьми. Результати групових досліджень були представлені 5 презентаціями: "Масштаби торгівлі людьми в світі, Україні, Івано-Франківській області", "Поняття "торгівля людьми" та її види", "Процес торгівлі людьми: дії та способи", "Причини і наслідки торгівлі людьми", "Поради щодо безпечної міграції та працевлаштування". Набуті знання учасники закріпили за допомогою інтерактивних ігор "Рожеві окуляри" та "Галопом по Європах!".

Не менш цікавою була робота з підготовки сценаріїв інформаційних заходів з використанням інтерактивних методик. В ході групової роботи учасники розробили 5 сценаріїв: експеримент, інтерактивний театр, кросворд, інформаційна акція "Сумнівне оголошення", комікси. Під час презентації сценаріїв учасники відпрацювали навички роботи з групою та здобули необхідні  тренерські якості.

"Проблема торгівлі людьми є досить актуальною для України та нашої області, тому важливо, що ви стали активними учасниками профілактичної та превентивної роботи. Перед вами стоїть відповідальне завдання – сьогодні ви провели дуже цікавий і змістовний день і отримали інформацію, яку мусите поширити серед своїх однолітків. Протягом квітня кожен із вас виступатиме у ролі педагога. Саме тому я хочу кожному із вас вручити сертифікат про участь у тренінгу і сподіваюсь, що ваші заходи будуть не менш цікавими і ефективними, як сьогоднішній", – підсумував Віктор Кімакович,  директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації.

Навчання відбулося в рамках проекту "Підвищення обізнаності вразливих дітей та молоді, які навчаються в професійно-технічних навчальних закладах Івано-Франківської області, щодо безпечної міграції та працевлаштування", який реалізує БФ "Карітас Івано-Франківськ УГКЦ" за підтримки департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА завдяки фінансуванню Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: