fbpx

На Прикарпатті вшанували пам’ять загиблих під час виконання професійних обов’язків журналістів. ВІДЕО

Суспільство 21:13, 16.09, 2017

В третю неділю вересня припадає День вшанування пам'яті загиблих під час виконання професійних обов'язків журналістів. Щороку місцеві медійники відправляються до Алеї пам'яті у Тлумацькому районі, аби згадати поіменно найкращих представників засобів масової інформації. Вони стояли біля витоків вітчизняної журналістики, коли за кожне слово відповідали головою. І все ж навіть під таким тиском справжні журналісти все ж непохитно стояли на боці правди.

Журналістика нині вважається однією з найнебезпечніших професій. Переслідування, залякування та шантаж пристуні в роботі практично кожного медійника, який зачіпає суспільно- начущі теми. За часів Незалежності України за сумлінну працю поплатилося близько сотні репортерів. Навіть найгучніші справи досі залишаються нерозкритими, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Алея пам’яті журналістів розташована на території лісгоспу. Його працівники шанобливо облагороджують меморіал. Щороку висаджують тут нові дерева. Нещодавно на алеї з’явилися свіжі грона калини та мальви.

Символічно в День пам’яті журналістів молоде покоління ЗМІ склали присягу та пообіцяли не заплямити честі професії. Для посвяти студенти навіть підготували музичне вітання. На вже відомі мелодії написали вірші про непросту, але цікаву і захоплюючу роботу журналіста.

Опановувати медійну справу цього року буде півсотні студентів. Це креативні і вмотивовані люди, стверджують педагоги.

День пам’яті встановлений у 2007 році з ініціативи Національної спілки журналістів України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: