fbpx

На Прикарпатті за земельними ділянками звернулися майже тисяча бійців АТО

Суспільство 15:15, 16.04, 2015

Наразі в Івано-Франківській області від учасників бойових дій подано 963 заяви про виділення їм землі. З них Держземагентство в області розглянуло ​211. 180 заяв задовольнили за рахунок землі в масиві Тисменицького району, ще 31 опрацьовується.

Про це на засіданні координаційного комітету з допомоги пораненим повідомив представник Держземагентства.

За його словами, всі інші заяви учасників бойових дій про виділення земельних ділянок – зависли.

На засіданні комітету також прийнято рішення дати вказівку Держземагентству пришвидшити виділення земельних масивів за межами населених пунктів в районах області для учасників АТО.

"Якщо ми будемо такими темпами виділяти землю, то це розтягнеться на наступні 20 років. І не відомо, де вже будуть ці люди", – зазначив заступник голови обласної ради Остап Дзеса.

Дзеса розповів, що минулого тижня до нього просто з Держземагентства прийшли зі скаргами п'ять жінок із дітьми. Вони написали заяви на землю, а іх відправили зі словами "немає і не буде". Тоді жіночки пішли шукати справедливості до обласної влади. За словами Дзеси, він особисто дзвонив Боднарчуку і віз до нього в кабінет цих жінок.

"Там, де є інтерес, ми робити вміємо,  звернувся він до земельників. – А це найвищий інтерес, бо державний".

Дзеса сказав, що депутати облради не відступлять, але військовики отримають землю власне поза межами населених пунктів. Бо такої землі є досить, щоби кожному воїну дати хоч би по 10 сотих.

Заступник голова ОДА Ігор Пасічняк розпорядився збирати заяви на інші земельні масиви в інших районах, де люди хочуть. Наступну ділянку підготують в Богородчанському районі. Розмір масиву наразі невідомий.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: