fbpx

На Прикарпатті заборгованість з виплати зарплати перевищує шість мільйонів гривень

Економіка 15:51, 31.03, 2016

Заборгованість із виплати заробітної плати в області на 1 березня становила 6,2 млн грн. Протягом лютого сума боргу збільшилась на 1,2 млн грн, або на 23,1%.

З них 4,2 млн грн – заборгованість працівникам підприємств, організацій Івано-Франківська, що становить 68,3% від загальної суми боргу по області, інформує головне управління статистики в області.

Найбільше заборгували своїм працівникам промислові підприємства (71,5% від загальної суми) та підприємства транспорту, складського господарства (16,6%). У структурі загальної суми заборгованості 83,4% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 16,6% – на економічно активні підприємства.

Середній розмір номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій та їхніх відокремлених підрозділів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у лютому 2016 р. становив 3634 грн. За розміром заробітної плати серед регіонів держави область посіла 13-те місце.

Найвищу заробітну плату у лютому 2016 року отримали працівники підприємств постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, сфери наукових досліджень та розробки, фінансової та страхової діяльності, транспорту, виробництва гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, добувної промисловості і розроблення кар’єрів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: