fbpx

На Снятинщині чоловік вирощував коноплю у парнику. ФОТО

Суспільство 14:46, 16.06, 2016

За минулу добу правоохоронці виявили 6 фактів незаконного вирощування маку на присадибних ділянках у Снятинському, Коломийському та Галицькому районах.

На території власного господарства в одному із сіл Снятинського району чоловік в парнику незаконно посіяв та вирощував коноплю, а в іншому селі цього ж району 53-річна жінка на присадибній ділянці вирощувала 1050 рослин маку, інформує сектор комунікації ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.

Рекордну кількість рослин – 4600 виявлено на городі у жительки Коломийського району, а ще у двох по 300 рослин. Трохи меншу кількість макових посівів виявлено та знищено у жительки Галицького району.

На разі незаконно вирощувані рослини вилучено та направлено на дослідження.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження згідно з ч. 1-2 ст. 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин), що карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: