fbpx

На звернення прикарпатця Міноборони покаже на передовій фільм "Поводир"

Культура 20:20, 19.12, 2014

Міністерство оборони розглянуло звернення депутата попереднього скликання Романа Чернеги щодо показів фільму "Поводир" у військових частинах, солдати яких воюють на Сході.

"Міністерство оборони України підтримує ініціативу та готове забезпечити організацію перегляду зазначеної кінострічки особовим складом Збройних Сил України, за умови утримання копії фільму встановленим порядком", – повідомляє Міноборони.

Нагадаємо, Український Оскарівський комітет висунув український історично-драматичний фільм "Поводир" режисера і сценариста Олеся Саніна на здобуття премії "Оскар" у номінації "Найкращий іншомовний фільм".

В основу сюжету фільму покладено мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору. Основою є міфічний З'їзд кобзарів та їх розстріл, про які не лишилось документальних свідчень.

Стрічка стартувала в українському прокаті 12 листопада накладом 130 копій. За перші чотири дні прокату фільм побив рекорд касових зборів вітчизняного кіно – його переглянуло майже 95 тисяч глядачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: