fbpx

Надвірнянська райрада не підтримала звернення щодо блокади окупованих територій

Політика 12:55, 17.03, 2017

Депутати Надвірнянської районної ради вирішили не приймати окреме звернення району на підтримку блокади ОРДЛО та проти ганебної політики Президента.

Вчора на сесії районної ради розглядали питання про підтримку звернень обласної ради, що стосуються останніх подій у державі, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

Керівник фракції "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк наголосила на необхідності районній раді прийняти своє звернення.

"Ми повинні продемонструвати свою позицію і направити своє звернення, аналогічні зараз приймають інші місцеві ради", – відзначила Пришляк.

Вона повідомила, що зміст звернення перегукується з тим, що прийняла обларада, але додається пункт про звільнення керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України Малікова.

Депутати райради, однак, не вбачали за потрібне приймати таке звернення. Ще напередодні на засіданні президії вони не винесли його на сесію.

"Ми напрацювали звернення, ще 7 березня подали його в апарат райради. Оскільки події змінились так, що 13 березня стався силовий розгін, то ми внесли в наше ж звернення зміни і подали його на президії районної ради. Дуже дивна була позиція членів президії, при тому, що підтримали 2 звернення облради. Я вважаю, що і звернення облради підтримати і своє звернення подати – це правильно, це демонструє нашу позицію, підсилює загалом позицію Надвірнянської районної ради, яка постійно підтримує учасників АТО та добровольців", – зазначила Пришляк.

На сесії за внесення звернення проголосувало 7 депутатів (в тому числі 5 від фракції "ВОЛЯ"), 5 проти, 22 утримались. 

Пришляк уважає, що такий саботаж депутатів пов'язаний з тим, що звернення подано за ініціативи саме політичної сили "ВОЛЯ".

"Депутати від фракції "Батьківщина", "Свободи" та інших, на жаль, не хотіли пояснити, чому не підтримали. Я думаю, що це тільки через те, що звернення подавала фракція "ВОЛЯ", і це свідчить про "особливе" ставлення до нашої фракції у райраді. Але тим не менш, я хочу нагадати нашим колегам, що нашою фракцією та юристами "ВОЛІ" було напрацьовано чимало звернень, які одноголосно приймались сесією районної ради – вони стосувалися і підвищення тарифів, і незаконних рубок, і підтримки УБР та інші. Мені здається, що в такому питанні, яке стосується безпеки держави, силового розгону добровольців і взагалі війни, не може бути жодної спекуляції та пересмикувань",  акцентувала Пришляк.

Тетяна Пришляк озвучила позицію партії "ВОЛЯ":

"Позиція наших партійців на всіх рівнях однозначна. Ми підтримуємо блокаду, ми страшенно розгнівані тим розгоном, який відбувся 13 березня, і вимагаємо притягнути усіх винних до відповідальності, зокрема зняти із займаних посад міністра МВС України Авакова та керівника АТО СБУ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: